Vitamin

Mecomin Capsules (Mecobalamin 500mcg) Livewell

Live Well Mecomin Capsule 2x90's+ Free 60's

Tentang Live Well Mecomin 500 mcg

Mecomin 500 mengandungi Mecobalamin. Mecobalamin atau dalam istilah umum Vitamin B-12. Ubat ini digunakan oleh orang-orang dari semua peringkat umur (dewasa) yang menderita penyakit usus di mana mereka tidak dapat menyerap sepenuhnya dan menggunakan vitamin atau ubat ini dan mungkin berisiko kekurangan vitamin B-12.

Ia adalah salah satu nutrien yang paling penting yang diperlukan dalam tubuh manusia. Kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan kerosakan saraf/neurologi yang teruk dan kekal.

Ia memainkan peranan utama dalam berfungsi sistem Otak dan Saraf dan pembentukan Sel Darah Merah. Juga, ia bertanggungjawab untuk perlindungan dan penjanaan semula Neuron.

Maklumat yang diberikan di sini adalah berdasarkan kandungan ubat. Kegunaan dan kesan ubat mungkin berbeza-beza dari orang ke orang. Adalah dinasihatkan untuk berunding dengan Pakar Pemakanan / Pemakanan sebelum menggunakan ubat ini.

Ubat Mecomin Untuk Apa?

Kajian saintifik menunjukkan bahawa mecobalamin adalah sangat berkesan dalam rawatan simptom kebas, kesakitan, dan lumpuh yang berasal daripada penyakit sistem saraf. Punca kepada penyakit sistem saraf adalah penyakit kencing manis dan penyakit saraf sendiri yang disebut polyneuritis(pelbagai saraf cedera).

Apa kelebihan ubat mecomin? Mecomin yang mengandungi mecobalamin 500mcg bertindak membantu dalam masalah sakit saraf, kebas, berdenyut-denyut, rasa panas, rasa “sereban”@ “semut2”. Juga untuk yang kurang sensisitif pada sentuhan terutama untuk kerosakan saraf yang berkaitan dengan kencing manis.

Bagaimana Ubat Mecomin Bertindak?

Ubat mecomin mengandungi vitamin B12 dalam bentuk mecobalamin. Mecobalamin ini membaiki tisu saraf yang rosak dengan memperelokkan sintesis protein asas Myelin. Mecobalamin juga terlibat dalam pembentukan sel darah merah dan mengawal penghasilan DNA. Selain itu, metabolisme setiap sel dalam badan juga bergantung kepada vitamin B12 contohnya penghasilan asid lemak dan tenaga.Vitamin B12 menghasilkan tenaga dengan membantu menyerap asid folik.

Bagaimana Cara Makan Ubat Mecomin?

Dos adalah berdasarkan tahap kesihatan anda, tindak balas terhadap rawatan, dan keputusan ujian darah. Namun begitu dos yang disarankan adalah maximum 1 biji 3 kali sehari. Anda perlu rujuk pegawai farmasi atau pegawai perubatan anda.

Berapakah Harga Ubat Mecomin?

Anda boleh rujuk harga mecomin di farmasi yang berdekatan atau boleh terus lihat senari harga mecomin di sini.

Live Well Mecomin Capsule 240’s

Original price was: RM 115.00.Current price is: RM 98.90.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *