Uncategorized

Susu Untuk Gastrik Di Farmasi Terbaik

Susu gastrik di farmasi – Sakit gastrik antara masalah sangat biasa berlaku dan secara umumnya ia boleh dibahagikan kepada 2 jenis iaitu gastritis (radang lapisan mukosa yang melapik dinding perut) dan ulser perut atau peptik pada lapisan sel yang lebih dalam (lebih teruk berbanding gastritis).

Lazimnya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama (gastritis).

Tanda tanda gastrik

Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan perut jadi tak selesa.

Antara tandanya gastrik ialah :
* Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
* Rasa senak, berangin atau pedih
* Rasa tidak selesa
* Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
* Rasa mual (loya) dan muntah
* Hilang selera makan
* Berat badan turun (pada peringkat teruk)
Jika sampai peringkat teruk, ulser perut menyebabkan pendarahan dan ia boleh dilihat dalam 2 bentuk iaitu :
* Najis menjadi hitam seperti tar
* Muntah mengandungi darah atau berwarna gelap seperti kopi

SUSU GASTROLAC SUSU GASTRIK TERBAIK DI PASARAN?

Susu gastrik di farmasi – Susu Gastro-Lac adalah susu yang mengandungi prebiotik rumusan khas untuk gastrik. Ia membantu menyelesaikan masalah penghadaman dan gastrik.

Susu gastric gastrolac sesuai untuk kegunaan umur 2 tahun ke atas.

Kategori: Minuman Kesihatan

Isi Kandungan: 30gram x 20 sachet

Tempoh Penggunaan: 2 minggu

KESESUAIAN:

Khusus untuk pengidap masalah gastrik dan masalah gangguan pencernaan.

MAKLUMAT LANJUT:

GASTRO-LAC dapat mengawal kuantiti jus gastrik yang terhasil dalam perut. Apabila asid dalam perut berkurangan, proses penghadaman turut menurun.

Dengan itu pencernaan makanan di dalam usus akan berlaku dengan lebih sempurna lagi. GASTRO-LAC mengandungi prebiotik dan garam tisu Biokimia untuk membantu sistem pengha-daman.

Gastritis atau radang gaster (gastric) menerbitkan simptom seperti rasa pedih nyeri di hulu hati, mual, muntah-muntah, cirit-birit, kembung dan cepat kenyang selepas makan walaupun dalam kuantiti yang sedikit.

Pemakanan dan stres sering dikaitkan dengan masalah gastrik. Kini satu lagi penyebab gastrik telah dikenal pasti iaitu bakteria Helicobacter pylori (H. pylori).

Bakteria ini mudah hidup di dalam perut yang berasid. GASTRO-LAC mengandungi bakteria baik di dalamnya yang boleh menghasilkan asid organik untuk merencat pembiakan mikrob patogen seperti H. pylori tadi. Penggunaan GASTRO-LAC sebagai suplemen akan melegakan masalah usus.

Kembung berlaku apabila bertambahnya jumlah gas di dalam sistem gastrousus. Gas-gas yang terbentuk hasil dari fermentasi (penapaian) dan pembusukan makanan yang tidak terhadam disebabkan oleh bakteria berbahaya di dalam usus.

Kembung juga dikaitkan dengan masalah laktosa dan bakteria berbahaya yang terlalu banyak. Sakit hulu hati merupakan sensasi rasa sakit pada bahagian esofagus yang disebabkan oleh asid dari perut. GASTROLAC boleh menaikkan keasidan kolon untuk mengatasi masalah tersebut serta menjaga kesihatan sistem.

Cara Pembelian Susu Gastrik Gastrolac

Untuk beli susu gastrik terbaik jenama gastrolac boleh dengan harga diskaun boleh layari link di bawah. Dapatkan susu terbaik untuk gastrik hari ini.

Susu gastrik farmasi

Original price was: RM 45.90.Current price is: RM 35.00.Add to cart

Back to list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *